In 2005 voltooide ik de docentenopleiding beeldende kunst en vormgeving aan de kunstacademie te Kampen/Zwolle. Schilderen doe ik als liefhebberij naast mijn baan.

 

De hofcultuur van de 17e- en de 18e eeuw spreekt mij aan. Over dit onderwerp lees ik veel. Ik zie de hofcultuur als “schijnwereld”: leven in een kunstmatige omgeving, opgaan in een kunstmatige cultuur waarbij kunstmatig gedrag hoort. Het fascineert mij dat men in dergelijke werelden op kan gaan en de artificiële wereld als werkelijke wereld accepteert. De cultuur van de kerk heeft soms ook een wat ‘gemaakt’ karakter. Maar wat betekent al het kerkelijk ritueel, en waar komt het vandaan? Niets bestaat zomaar. Voor mij spreekt het vanzelf dat mijn interesses terugkomen in mijn werk. Soms met een kleine knipoog.

 

Na een kleine flirt met ‘male art’ en wat stofstudies laat ik me de laatste tijd vooral inspireren door ‘de stad’. Mijn meest recente werken zijn schilderijen van Zwolle. Mijn bedoeling is om een serie te maken. Uit hoeveel schilderijen de serie zal bestaan weet ik nu nog niet. Wat er daarna komt, zullen we dan wel zien.